maandag, mei 16, 2005

De Oerset


De Oerset Wyns 15 mei 2005

Wijns. Gisteren in de Winze gespeeld. Dankbaar publiek. Melle zat met Maaike op de camping in Zorgvliet, maar ze maakten graag tijd vrij voor een avondje Crazy Brains. Aanvankelijk was het de bedoeling dat we op de 'Wetterwille' zouden spelen. De boot van Wobbe van Seijen die heen en weer vaart op de Dokkumer Ee tussen Leeuwarden en Dokkum. Standplaats Wijns. Dus de boel opgesteld in het restaurant waar zo'n dertig gasten zich te goede deden aan het 'witte goud' uit Limburg. Zelf werden we ook heel goed verzorgt door eigenaar en chef kok Anne Hager uit Wijns.

Melle bespeelde een groot deel van de avond zijn elektrische gitaar. Daar werden de liedjes niet minder van. We speelden op beschaafd geluidsnivo maar door het scheurijzer van Melle kregen ze toch de nodige 'ballen'. Zo krijgen we mooi de gelegenheid om diverse mogelijkheden uit te proberen die de nummers uiteindelijk weer ten goede komen. Zo komen we er achter dat de meest liedjes wel overeind blijven en dat ze de moeite waard zijn om ze te gaan opnemen.

Het valt op dat met name het wat oudere publiek het zeer op prijs stelt dat er Friese liedjes worden gezongen. Bij komend effect is echter dat dan ook meteen de naam van Piter Wilkens valt en volgt de vraag of wij ook een liedje van hem kunne spelen. We moeten de mensen dan teleurstellen, want we spelen geen covers van Friese artiesten. Het maken en brengen van eigen werk is voor ons de uitdaging. De broer en zus die genoegelijk zaten te tafelen met uitzicht over de Dokkumer Ee begrepen dit. Wij kregen een drankje van hun aangeboden en de complimenten voor onze onderhoudende muziek.

Ons nieuwste nummer heet Ôfslach Marsum (tekst van Jouke, muziek van Rob) en verhaalt over een nachtelijk autoritje wat Jouke beleefde met ene Geartsje uit Sneek. No Lakest!

Ôfslach Marsum

In platte stop
In sljochte pylk
In aai yn fjouwerkant

In fisketosk
In fûgelpoat
It reade each

In skeane pylk
In wite streep
No lakest

Ôfslach Marsum
Nachts op paad mei Geardsje
Ôfslach Marsum
Nachts op paad mei Geardsje

It ljocht is grien
De nacht is lang
In trijehoek, gefaar

Ik ryd mei dy
Do bietst it oan
Oer wite strepen

Ôfslach Marsum
Nachts op paad mei Geardsje.
Ôfslach Marsum
Nachts op paad mei Geardsje.


In brêgeljocht
In beam omheech
Citylights fan Deinum

De dyk omdel
In lette trein
No lakest

Ôfslach Marsum
Nachts op paad mei Geardsje.
Ôfslach Marsum
Nachts op paad mei Geardsje.

©2005 Jouke Hylkema


Posted by Hello

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hihi


Geartsje

Anoniem zei

Good design!
[url=http://uhoosaxf.com/ejfi/ccvz.html]My homepage[/url] | [url=http://ajupcbfm.com/rqux/smpm.html]Cool site[/url]

Anoniem zei

Good design!
My homepage | Please visit

Anoniem zei

Great work!
http://uhoosaxf.com/ejfi/ccvz.html | http://dhkoqhzb.com/roae/bffe.html