zaterdag, juli 09, 2005

Museum




Oranjewoud - Het nieuwe Museum Belvédère voor moderne en hedendaagse Friese kunst in Oranjewoud bij Heerenveen verwacht donderdag haar 50.000ste bezoeker. Ten tijde van de opening, een half jaar geleden, werd nog uitgegaan van 25.000 bezoekers per jaar. Vanwege de grote belangstelling is het museum nu ook open op donderdagavond en vrijdagavond tot 21.00 uur.

Hans Wezenaar, voorzitter van stichting Museum Belvédère spreekt van een ongekend succes. "Het is heel bijzonder dat zoveel mensen de weg naar dit museum weten te vinden, zeker omdat het museum particulier gefinancierd is."

Belvédère exposeert het werk van belangrijke moderne Friese (landschaps)schilders en hun stijlverwanten. In de vaste collectie zijn werken opgenomen van belangrijke Friese schilders als Jan Mankes, Thijs Rinsema, Tames Oud, Gerrit Benner, Boele Bregman, Willem van Althuis en Sjoerd de Vries.

Daarnaast beschikt het museum over werk van stijlverwanten uit binnen- en buitenland. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks vijf tijdelijke exposities.

Op dit moment is tot en met 4 september de tijdelijke expositie Het bos en andere bomen met hoofdzakelijk werken van Ramon van de Werken te zien.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geen opmerkingen: