donderdag, september 08, 2005

Uitslag

AMSTERDAM - Album 11-11 van Voicst wint de 3VOOR12 Award 2005

Prijs voor het beste Nederlandse album afgelopen jaar:

12 VAN 3VOOR12 / 2005 site


Het album 11-11 van Voicst heeft de 3VOOR12 Award gewonnen. Het is de tweede keer dat deze muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt. Vorig jaar won the Silja Symphony van At the close of everyday. De Amsterdamse band Voicst ontving de 3VOOR12 Award woensdagavond uit handen van juryvoorzitter Gerard J. Walhof tijdens een feestelijke uitzending van Club 3VOOR12.

Het album 11-11 van Voicst heeft de 3VOOR12 Award gewonnen. Dat is de prijs van VPRO's 3VOOR12 voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden. De Award is woensdagavond voor de tweede keer in historie uitgereikt in een feestelijke rechtstreekse radio uitzending van Club 3VOOR12 vanuit Desmet in Amsterdam. Eind juni stelde de redactie van 3VOOR12 een shortlist van twaalf Nederlandse albums samen, de zogenaamde 12 VAN 3VOOR12. Deze twaalf albums kregen tijdens de zomermaanden extra veel aandacht tijdens de VPRO radio uitzendingen op 3FM, op de 3VOOR12-website en in de popspeciaalzaken. Ook is er een 12 VAN 3VOOR12-website gebouwd. Daarop staan artikelen, recensies en een speciale webluisterpaal waarop alle albums in zijn geheel beluisterd kunnen worden. Een twaalfkoppige jury bestaande uit muzikanten, popdeskundigen en publiek hebben uiteindelijk na een juryberaad 11-11 van Voicst op het label Duurt Lang/PIAS verkozen tot winnaar. De band ontving de 3VOOR12 Award tijdens een feestelijke uitzending van Club 3VOOR12 uit handen van juryvoorzitter Gerard J. Walhof. Daarnaast ontving de band een geldbedrag van 1000 euro. Citaat uit het jury rapport:

"In Nederland zijn het jarenlang de brave, softe liedjes die de boventoon gevoerd hebben. Nu is het eindelijk weer tijd voor de wat hardere band. De winnaar maakt scherpe, catchy pop met een harde hoek. Hun vernieuwing ligt erin dat ze freakerige rock toegankelijk weten te maken voor een groter publiek. Daarmee is 11-11 is een superpakkende plaat met een knettergoed geluid geworden. Een album dat je graag nog een keer wilt beluisteren. Daarom wint het de 3VOOR12 Award 2005!"

De volledige shortlist voor de 3VOOR12 Award 2005 was:
Coparck: Few Chances Come Once In A Lifetime
Duvelduvel: Aap-o-theek
The Ex: Turn
Kubus: Buitenwesten
LPG: Fear No Foe
Harry Merry: Well Here's Another Nice Mess You've Got Me Into
Pete Philly & Perquisite: Mindstate
Solex: The Laughing Stock Of Indie Rock
Stuurbaard Bakkebaard: Whistle Dixie
The Suicidal Birds: Z-list
Voicst: 11-11
zZz: Sounds Of zZz

Bron: Club 3voor12

2 opmerkingen:

Anoniem zei

A fantastic blog. Keep it up. I'm sure you'd be interested in How to buy & sell educational toy on interest free credit; pay whenever you want.

Anoniem zei

Make my day!!