donderdag, september 01, 2005

Nijs

FRJENTSJER - Presintaasje De fûgel yn dy

Beart Oosterhaven, De fûgel yn dy, 35 jier Fryske folk- en poplietteksten 1969-2004. In folslein oersjoch fan de folk- en popmuzyk yn Fryslân, mei 100 lietteksten.

Snein 4 septimber om 16.00 oere yn De Bogt fen Guné te Frjentsjer.

Mei optredens fan: Frysk Gitaar Duo, Nanne en Ankie, Mariusz, Swee en Bricquebec.

Tagong fergees

Boarne: Utjouwerij Venus


LEEUWARDEN - Trevor Scarse en Rixt Weiland delen de eerste prijs van de horror-schrijfwedstrijd voor jongeren 'Frysk Bloed'. Ze krijgen hun prijs op 15 september in Leeuwarden, als 'De fizioenen fan Mary' door Dean Koontz in de Friese vertaling van Henk Wolf wordt gepresenteerd.
Ter gelegenheid van die vertaling schreef jongeren-internetpodium Doar samen met Stichting Elektroanyske Letteren Fryslân een horror-schrijfwedstrijd uit. Trevor Scarse schreef 'It bestelbuske' en deelt de eerste prijs met Rixt Weiland, die 'Drang om te moardzjen' inzond.
Tweede prijzen gaan naar Grytsje Schaaf, Jisca Westra en Marije Pasma. Aanmoedigingsprijzen zijn er voor Katynke van der Vliet en Klaas Haije de Jong. In totaal is er €500 aan prijzengeld.


Crazy Brains in Bolsward

Zondagmiddag 25 september zullen Crazy Brains (Jouke Hylkema, Rob van Hintum en Melle Kleisma) een optreden verzorgen in het Praethuys te Bolsward. Melle Kleisma is de derde man in het gezelschap die sinds enkele maanden meespeelt. Hij werkte in het verleden o.a met Cuby and the Blizzards en Herman Brood. We zouden mensen uit Bolsward e.o willen vragen om in de pauzes gedichten of verhalen in het Fries, het Bolswarders, of het Nederlands, voor te komen dragen. Niet bang zijn hoor, gewoon doen. Geef maar even op bij mij (Jouke Hylkema: mudstramurde@hotmail.com of 0515-575932)
Iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken. De toegang zal gratis zijn. Aanvang 14.00 uur te Praethuys.

Geen opmerkingen: