maandag, juni 27, 2005

Het Nieuwe Geloven

LONDEN - Live 8 zal zaterdag alle records breken als televisiespektakel en als muziekfestijn. Nog nooit in de geschiedenis hebben zoveel mensen in de wereld naar eenzelfde programma kunnen kijken.

85 Procent van de wereldbevolking zal het gratis concert, dat in acht wereldsteden en Cornwall wordt gehouden, kunnen volgen. Honderdveertig televisiestations en vierhonderd radiozenders zullen het uitzenden. Daarnaast is het op internet te volgen en via de mobiele telefoon. Geschat wordt dat 5,4 miljard mensen worden bereikt. Dat is vier keer zoveel als de jaarlijkse Oscar-uitreiking. Het tot nu grootste televisie-evenement, de Olympische Spelen in Athene, kon door 3,9 miljard mensen worden bekeken.
Volgens producer Kevin Wall wordt Live 8 het eerste wereldwijde multimediale spektakel.
‘Live 8 is op internet, televisie en radio te volgen en zelfs op een mobieltje te zien. De breedbandgeneratie zal ook worden bereikt. Iedereen in de wereld zal de oproep kunnen horen om een eind te maken aan de extreme armoede in Afrika.’
Er zijn nu popconcerten gepland in Philadelphia, Parijs, Rome, Berlijn, Toronto, Tokio en Johannesburg, maar met name het concert in Londen, dat met de meeste sterren, zal van ongekende omvang zijn. Artiesten als Paul McCartney en U2 staan op het hoogste poppodium ooit, vijf dubbeldeksbussen hoog. McCartney en U2 verzorgen, in Sergeant Pepper-uniformen, de opening met Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Daarnaast zal het grootste videoscherm ooit worden opgetrokken, zodat niemand van de 150 duizend bezoekers in Hyde Park iets zal missen.
Organisator Bob Geldof riep afgelopen weekeinde tijdens het jaarlijkse popfestival van Glastonbury de bezoekers op om de handen in elkaar te slaan en volgende week naar Edinburgh te gaan om te demonstreren. Talrijke Oscar-winnaars, acteurs, televisie- en sportsterren en zelfs de aartsbisschop van de rooms-katholieke kerk in Engeland hebben gezegd in de demonstratie van Make Poverty History mee te lopen.

Jouke's verhaal 'Smert foar wartsje' is gepubliceerd in het internet tijdschrift Farsk.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Thank you!
[url=http://panppqsw.com/vriw/pcue.html]My homepage[/url] | [url=http://wefonrpn.com/sjmx/ldkx.html]Cool site[/url]

Anoniem zei

Great work!
My homepage | Please visit

Anoniem zei

Well done!
http://panppqsw.com/vriw/pcue.html | http://pevsjpjt.com/lbpd/tjfq.html